SPLNTER is de webpagina van ILSE VERSCHAEVE: grafisch ontwerper, kunstschilder en creatieve veelvraat.

 

“Als kind al nam ik van mijn grootvader de liefde voor het tekenen en schilderen over. Ik volgde kunsthumaniora, belandde in het hoger onderwijs eveneens in een creatieve richting en studeerde af als grafisch ontwerper.

Mijn grafisch werk varieert van huisstijlen en logo’s, brochures, boeken, magazines, kalenders, huwelijksuitnodigingen, geboortekaartjes,… Als het geprint of gedrukt kan worden, moet het worden vormgegeven! Ik probeer me zo goed mogelijk te verplaatsen in de wensen van de klant en streef ernaar steeds origineel, doordacht en technisch goed uitgevoerd werk af te leveren.

Ik hou erg van schoonheid, vooral deze in dagdagelijkse dingen, inspiratie haal ik dan ook vooral uit de natuur, reizen, culturele uitstapjes (fotografie en schilderkunst voorop!)… Nadat het een tijdje in de vergeethoek was geraakt, probeer ik de laatste jaren ook weer ruimte te maken voor mijn eerste passie: potlood, penseel, verf en inkt.

Het starten van een nieuw schilderij ontstaat telkens vanuit een buikgevoel; het verlangen een bepaalde emotie uit te drukken, het vast te houden, het willen weergeven van de realiteit van het moment. Hoewel de onderwerpen bijna uitsluitend personages/portretten betreffen, is het niet mijn intentie een realistische weergave neer te zetten. Eerder dan het maken van een exacte kopie streef ik ernaar de kijker een gewaarwording te ontlokken. Een gewaarwording die niet zelden voor een zekere spanning of beklemming zorgt en de toeschouwer achterlaat met een gevoel van melancholie.

Vanuit mijn achtergrond als grafisch vormgever experimenteer ik ook graag met andere vormen van beeldkunst. Bij het omzetten van mijn tekeningen naar print maak ik dan ook vaak gebruik van linosnede en zeefdruk.”