Een gepersonaliseerde linoprint, illustratie of zeefdruk?

Wil je jezelf of iemand anders graag een op maat gemaakte illustratie schenken? Wat is er nou leuker om te geven (en te krijgen!) dan een gezinsportret of een afbeelding van je trouwe viervoeter… De uitwerking hiervan kan digitaal maar uiteraard maak ik voor jou ook graag een unieke, handgeprinte linosnede.

Een uitnodiging, geboortekaartje, handgesneden stempel of zelfs bijenwasdoekjes op maat? Geen probleem! Ik denk graag met je mee voor de perfecte oplossing.
Neem contact met me op voor een offerte op maat.

Hieronder vind je een paar voorbeelden van maatwerk.

!!! Maatwerk is momenteel tijdelijk niet mogelijk !!!


Miro

Geboortekaartje • linoprint

> Ontwerp en uitwerking geboortekaartje

Voor dit gepersonaliseerde linoprint-geboortekaartje van kleine Miro werd door de drukker eerst de achterkant van dik katoenpapier (600g) bedrukt.

Hierna werd de voorzijde met de hand bedrukt in twee kleuren. Na de geboorte werd door de splinternieuwe ouders de geboortedatum toegevoegd met behulp van een datumstempel en rode inkt.

Bijgeleverd: een stijlvolle en stevige kraftenveloppe.


Linus

Portret • illustratie

> Portret van Linus

Omdat oom en tante hun neef Linus graag wilden verrassen met een origineel cadeau, vroegen ze mij om van hem een portret te maken. Het valt allicht wel een beetje te raden, maar Linus is een echte wandelaar en houdt erg van stripverhalen 😉

De tekening werd digitaal gemaakt en in vierkant formaat afgeprint op zwaar, warm-wit Gmund Cotton papier.Cobus

Geboortekaartje • linoprint

> Ontwerp en uitwerking geboortekaartje

De ouders van baby Cobus wilden graag een gepersonaliseerd linoprint kaartje met Afrikaans thema. Het idee aan vrienden en familie niet alleen een geboortekaartje, maar tegelijk een klein kunstwerkje te kunnen schenken leidde tot het ontwerp van dit kaartje.

Van het met de hand bedrukte kaartje werd vooraf een ontwerp gemaakt waarna de twee linoblokken werden uitgegutst. Hierdoor werd voor beide kleuren (donkerblauw en oranje) een stempel bekomen. Deze werden vervolgens afgedrukt op extra stevig, zuurvrij Zerkall-papier.

Het kaartje met de informatie over pasgeboren Cobus werd na de geboorte aangevuld met datum, gewicht, … en digitaal geprint op bijpassend dik Biotop-papier.

Met een mooi vormgegeven koperen paperclip werden beide kaartjes aan elkaar bevestigd en in een stijlvolle en stevige kraftenveloppe verstuurd.Floor

Geboortekaartje op groeipapier

> Digitaal geprint geboortekaartje op groeipapier

Voor hun vierde (!) dochter waren de mama en papa van Floor op zoek naar een origineel kaartje én geboortekadootje. Omdat de vader van Floor bijen houdt en het gezin erg natuurgezind is, leek het me een goed idee om met deze info aan de slag te gaan.

Het resultaat is een kaartje waarin deze gegevens vervat werden in de tekening. Meer nog; doordat het kaartje geprint werd op papier waarin bloemenzaadjes verwerkt werden heeft de ontvanger de mogelijkheid zijn eigen, kleine veldbloemenperkje te maken.

De teddybeer is een vast gegeven en komt voor op het geboortekaartje van elk zusje.

Bijenwasdoekje • geboortegeschenk

> Bijenwasdoekjes met zeefdrukbedrukking

In plaats van de gebruikelijk suikerbonen konden familie en vrienden een geboortegeschenk kiezen: eigen kweek honing, eigen kweek propolis of een bijenwasdoekje met opdruk van Floor.

Voor deze herbruikbare voedselwrap koos ik voor lap stof met een honingzoete, gele kleur en bracht hierop via zeefdruk een gepersonaliseerde opdruk voor Floor aan. Middels verhitting werd vervolgens de was, hars en jojoba-olie in de juiste verhouding toegevoegd. Ik werkte het bijenwasdoekje af door de randen bij te snijden en het netjes individueel te verpakken met een op maat gemaakte kartonnen sleeve.

Foto’s van het productieproces vind je in de fotogalerij hieronder.

Wil je niets missen?

Voeg me dan toe op FACEBOOK en INSTAGRAM:

Enkele producten uit de webshop