SoftwareCaptains • logo

> Logo-ontwerp

Tom Klaassen heeft als softwareondernemer reeds veel waters doorzwommen. Deze ervaring stelt hij als zelfstandig consultant nu ook graag ter beschikking van al wie hulp kan gebruiken op koers te komen én te blijven. Belangrijk in het ontwerp was dat het logo ook enkel als icoon moest kunnen gebruikt worden (dus zonder de tekst) en toch nog duidelijk herkenbaar zou zijn.

We kozen voor een robuust én symbolisch design.

Op basis van het nieuwe logo werd eveneens het visitekaartje ontworpen.


Geboortekaartje • linoprint

> Ontwerp en uitwerking geboortekaartje

De ouders van baby Cobus wilden graag een gepersonaliseerd linoprint kaartje. Het idee niet gewoon aan iedereen een geboortekaartje, maar ook een klein kunstwerkje te kunnen schenken leidde tot het ontwerp van dit kaartje.

Na een hele poos in Afrika gewoond en gewerkt te hebben, was het koppel net terug in België aanbeland. In het ontwerp moest bij voorkeur gewerkt worden met giraffen en de boom die het typische Afrikaanse landschap domineert. Om voorbereid te kunnen zijn werd het op maat gemaakte kaartje eerst ontworpen, verfijnd en goedgekeurd om vervolgens in een eerste fase met de hand te printen op extra stevig, zuurvrij Zerkall-papier. De gegevens op het bijgevoegde kaartje konden na de geboorte makkelijk ingevuld worden en daarna onmiddellijk worden geprint op bijpassend dik Biotop-papier.

Beide kaartjes werden aan elkaar bevestigd met een mooi vormgegeven koperen paperclip en in een stijlvolle en stevige kraftenveloppe verstuurd.


Rizom_art • logo

> Ontwerp logo

Rhizom_art is een Belgisch productie- en distributieplatform dat artiesten uit de audiovisuele sector ondersteunt in crossmediale projecten.

Rhizoma (wortelstok) is een filosofische term, gebruikt door Deleuze en Guattari, maar die zijn oorsprong vindt in de plantkunde. Een rhizoma is een ondergrondse wortelvorming die jonge wortels naar boven helpt groeien. De wortelstok verkent nieuwe paden, over vaste lijnen en grenzen. Er is geen begin, geen einde, geen hiërarchie, alleen beweging.

Dit concept moest duidelijk -en overzichtelijk- worden vervat in een logo. We kozen voor een logo dat -afhankelijk van de drager en het gebruik- meerlagig kan worden toegepast.

Het logo kan sober worden gebruikt (zowel positief als negatief), waarbij je als kijker nog een beetje in het ongewisse blijft. Maar wanneer de ruimte waarin het logo wordt gebruikt dit verdraagt, kan eveneens het logo mét toevoeging van achtergrond worden gebruikt. Zo weet je meteen waarvoor het lijnenspel binnen de typografie staat.

Na de goedkeuring van het logo werd ook het ontwerp voor het visitekaartje uitgewerkt.


LC1 • logo

> Logo-ontwerp

Gentse DJ Alcyone had nood aan een hip en minimalisch logo dat voornamelijk moest dienen voor online gebruik en projectie. Dit logo kan worden gebruikt op allerhande achtergronden (handig voor op affiches) en waardoor de sfeer per case telkens kan worden bepaald en aangepast.


Geboortekaartje • goudfolie

> Ontwerp geboortekaartje

Getekende illustratie met subtiele achtergrond in aquarel. De tekst aan de voorzijde van het kaartje werd gedrukt met rosé goudfolie. Als bijpassende enveloppe werd gekozen voor een exclusief exemplaar uit stevig papier met stijlvolle puntsluiting en donkerblauwe binnenzijde.


De Cliént • magazine

> Ontwerp magazine

Ontwerp en layout voor het maandelijkse magazine van kapperszaak De Cliént. Een trendy magazine vol lifestyle-tips and -tricks voor de modebewuste man en vrouw.


Geboortekaartje • uitsnede

> Ontwerp geboortekaartje

Gevectoriseerde illustraties die door middel van laser uit het papier werden gesneden. Als bijpassende enveloppe werd gekozen voor een exclusief exemplaar uit stevig kraftpapier met stijlvolle puntsluiting en donkergroen binnenzijde.


Enjoy • magazine

Ontwerp magazine.

Ontwerp en layout voor het driemaandelijkse magazine, uitgegeven door de groep van Enjoy Parfumerieën.


Museumpeil • magazine

> Ontwerp magazine

Ontwerp en layout voor het Museumpeil, vakblad voor museummedewerkers in Vlaanderen en Nederland verschijnt tweemaal per jaar.


Andrea Tafi • productcatalogus

> Ontwerp catalogus

Ontwerp en layout voor de jaarlijkse catalogus van wielerkledingmerk Andrea Tafi.


Waarheen • zomerbijlage krant

> Layout krantenbijlage

Ontwerp en layout voor een krantenbijlage van Gazet van Antwerpen met uittips en zomerkalender.


De boom op het dak • boek

> Layout boek

Het Firmament, (t)Huis voor figurentheater, voerde in samenwerking met FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, een diepgaand onderzoek uit naar de mogelijkheden om de tot hiertoe weinig bekende erfenis van het figurentheater te vrijwaren en een actuele invulling te geven. De kroon op het onderzoekswerk is het boek ‘De boom op het dak‘. Verdiepingen in het figurentheatererfgoed’.